Let op, geld lenen kost ook geld.
Bereken uw hypothecair krediet

1 Kies je krediet

2 Personaliseer je krediet

Het Bedrag

Soort krediet

De duur

3 Resultaat van uw simulatie

Geleend bedrag:
Duur van het krediet:
Debetrentevoet:
JKP:
Totale bedrag dat aan de kredietverstrekker betaald moet worden:
Uw maandelijkse aflossing

REPRESENTATIEF VOORBEELD : aard van de lening: HYPOTHECAIR KREDIET - Totaal bedrag voor de lening : 168.750€ - Maandelijkse aflossingstermijnen: 834,34€ - JAARLIJKS KOSTENPERCENTAGE: 3,71% - Vaste debetrentevoet: 3,44% - Duur van de lening: 300 maanden -" Schuldsaldoverzekering: 552.00Eur/jaar - Brandverzekering: 300.00Eur/jaar - Dossierkosten: 500.00Eur Kosten gelinkt aan de hypotheek en de akte: 3893.93Eur

Contacteer onze diensten


Van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 18:00
Zaterdag van 9:00 tot 12:00

04/228.80.71

[email protected]

Contacteer onze diensten


Van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30
Zaterdag van 9:00 tot 12:00

[email protected]

Onmisbare handleiding voor hypotheken

Vastgoed kopen is een financiële verbintenis op lange termijn. Wilt u de beste kredietofferte afsluiten? Deze gids zal u helpen om de juiste keuzes te maken en om geld te besparen.

De belangrijkste fasen van een woningkrediet

Van het beoordelen van uw leenvermogen tot het verkrijgen van een hypotheekofferte: elke stap is belangrijk om ervoor te zorgen dat u kan genieten van de beste voorwaarden.

Beoordeling van het leenvermogen

Allereerst moet uw leenvermogen worden beoordeeld. U stelt hiervoor een nauwkeurig budget op met uw inkomsten en uitgaven. Het doel is dan om te bepalen welke maandelijkse betaling u zich kunt veroorloven zonder uw financiële situatie in gevaar te brengen. U zal zo uiteindelijk een bedrag kunnen bepalen dat redelijk is om te lenen, zodat u vooruit kunt plannen en op zoek kunt gaan naar een woning.

U moet ook rekening houden met het bedrag van uw aanbetaling. Hoe hoger dit bedrag is, hoe lager het geleende bedrag zal zijn. Zo verlaagt u de totale kosten van uw hypotheek.

Inzicht in krediettarieven

Neem de tijd om de marktrente te bestuderen voordat u een kredietofferte aanvaardt. De rentevoet heeft een grote invloed op de totale kosten van uw lening. Elke maand betaalt u rente die op basis van deze rentevoet wordt berekend. Zorg ervoor dat u de hypotheek met de beste rentevoet afsluit.

Verkrijgen van een principeakkoord

Het principeakkoord bepaalt de haalbaarheid van uw vastgoedproject. Dit akkoord is voorwaardelijk, maar het geeft u de mogelijkheid om verder te gaan met uw project. Zo kan u op zoek gaan naar een pand voor het bedrag dat u kunt lenen. Nadat de kredietverstrekker uw aanvraag grondig heeft bestudeerd kan hij u eventueel een kredietofferte sturen die u moet ondertekenen om dan uw hypotheek te bevestigen.

Analyse van hypothecaire kredietverzekeringen

In België bestaat er geen wet die u verplicht om een kredietverzekering af te sluiten. Banken en kredietinstellingen zullen in de eenvoudigste gevallen echter wel een “schuldsaldoverzekering” eisen. Die komt tussen na een natuurlijk overlijden van een van de kredietnemers of na een ongeval. De bank kan een verzekeringsmaatschappij opleggen, maar als dat niet het geval is, neemt u best de tijd om de offertes zorgvuldig te vergelijken om zo de totale kosten van uw hypotheek te verlagen.

De voordelen van een hypotheeksimulatie

Voordat u een hypotheek afsluit, raden wij u aan om een aantal simulaties uit te voeren. Wij bieden u een gratis en vrijblijvende online tool om u te helpen bij het maken van uw plannen.

Een helder financieel overzicht

Een simulatie voor een hypothecaire lening geeft u de mogelijkheid om een gedetailleerd overzicht te krijgen. Ontdek hoeveel uw maandelijkse aflossingen zullen bedragen, afhankelijk van het geleende bedrag. De simulatie toont u ook de impact van de rentevoet ten opzichte van de kosten van uw lening en het bedrag van uw maandelijkse aflossingen.

Hypotheekaflossingen op maat

Onze simulatie is een hulpmiddel van onschatbare waarde waarmee u vervolgens uw aanbod kunt personaliseren. Zijn de getoonde maandelijkse aflossingen te hoog voor uw financiële situatie? Verleng dan de looptijd van de lening of verlaag het geleende bedrag. Kunt u het zich misschien veroorloven om hogere maandelijkse aflossingen te betalen? Verkort dan de looptijd van uw lening om de kosten te beperken of verhoog het geleende bedrag om een kwalitatievere woning te kopen.

Hypotheekoffertes vergelijken

Een simulatie voor een woningkrediet is tot slot een gelegenheid om de verschillende aanbiedingen te evalueren. Vergeet niet dat niet alle kredietverstrekkers en banken immers dezelfde tarieven hanteren of dezelfde voorwaarden bieden. Analyseer de offertes en kies de lening met de aantrekkelijkste voorwaarden om uw maandelijkse aflossingen te verlagen en uw koopkracht te verhogen.

Vergelijking van kredietvoorwaarden

Sommige banken vragen u om een aanbetaling, terwijl andere banken 100% van de waarde van uw woning willen financieren, of zelfs 110% om de notariskosten te dekken. Vergelijk de offertes zorgvuldig zodat u een oplossing vindt die past bij uw spaargeld en het mogelijke bedrag van uw aanbetaling.

Veelgestelde vragen over hypotheken

Welke persoonlijke bijdrage is ideaal om mijn hypotheek te optimaliseren?

Er bestaat geen ideale persoonlijke inbreng. Het hangt af van uw project, het bedrag dat nodig is om uw vastgoed te financieren en uw spaargeld. In België is een persoonlijke inbreng niet verplicht. Hoewel de Nationale Bank van België de banken aanmoedigt om niet 100% van de waarde van het onroerend goed te lenen, blijven deze laatste vrij in hun beslissing.

Een persoonlijke inbreng wordt echter wel aangeraden om het geleende bedrag, en dus de totale kosten van uw krediet, te verminderen. Met lagere maandelijkse betalingen behoudt u uw maandelijkse budget.

Hoe beïnvloedt de rentevoet mijn aflossingen?

Elke maand betaalt u een deel van het kapitaal en een deel van de rente terug. Hoe hoger de rente, hoe hoger de kosten van de lening, wat natuurlijk een invloed heeft op uw maandelijkse aflossingen. Daarom raden wij u aan om de rentetarieven zorgvuldig te vergelijken voordat u een hypotheek afsluit.

Wat is een principeakkoord en hoe krijg ik er een?

Als u online een lening aanvraagt, kunt u een principeakkoord krijgen. Op basis van de verzamelde informatie over uw persoonlijke en financiële profiel zal de kredietinstelling de haalbaarheid van uw project bevestigen. Een principeakkoord is echter geen definitieve overeenkomst. Een meer gedetailleerd onderzoek van uw aanvraag kan ertoe leiden dat u een kredietofferte ontvangt die de aanvaarding door de kredietverstrekker bevestigt.

Hoe kan het JKP mijn leenvermogen beïnvloeden?

Het jaarlijkse kostenpercentage (JKP) omvat de verschillende kosten die aan uw hypotheek verbonden zijn, zoals rente, administratie- en verzekeringskosten, kosten voor de landmeter, notariskosten ... Hoe hoger het JKP, hoe hoger uw maandelijkse aflossingen omdat het totaal terug te betalen bedrag hoger is. Vergelijk kredietoffertes voor het laagste JKP op de markt.

Simuleer uw lening online Snel en zonder verplichting

« Om uw aanvraag te kunnen behandelen, moet de kredietverstrekker de centrale van kredieten voor particulieren van de Nationale bank van België consulteren, zijn eigen files en misschien zelfs de files van atradius, kredietverzekeraar »

Cofidis
BNP Paribas
Alpha Credit
Elantis
EB Lease
Record Bank
CKV
Credimo
Allianz
Creafin

Onder voorbehoud van acceptatie van uw aanvraag door de toegewezen kredietverstrekker van Mid Finance en na ondertekening van het kredietcontract