Let op, geld lenen kost ook geld.
Bereken uw hypothecair krediet

1 Kies je krediet

2 Personaliseer je krediet

Het Bedrag

Soort krediet

De duur

3 Resultaat van uw simulatie

Geleend bedrag:
Duur van het krediet:
Debetrentevoet:
JKP:
Totale bedrag dat aan de kredietverstrekker betaald moet worden:
Uw maandelijkse aflossing

REPRESENTATIEF VOORBEELD : aard van de lening: HYPOTHECAIR KREDIET - Totaal bedrag voor de lening : 168.750€ - Maandelijkse aflossingstermijnen: 834,34€ - JAARLIJKS KOSTENPERCENTAGE: 3,71% - Vaste debetrentevoet: 3,44% - Duur van de lening: 300 maanden -" Schuldsaldoverzekering: 552.00Eur/jaar - Brandverzekering: 300.00Eur/jaar - Dossierkosten: 500.00Eur Kosten gelinkt aan de hypotheek en de akte: 3893.93Eur

Contacteer onze diensten


Van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 18:00
Zaterdag van 9:00 tot 12:00

04/228.80.71

[email protected]

Contacteer onze diensten


Van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30
Zaterdag van 9:00 tot 12:00

[email protected]

Simulatie van hypothecaire leningen

Een hypothecaire lening is een mogelijke financieringsoplossing voor de aankoop van uw woning. Deze vrij complexe lening vereist een grondig begrip van hoe u van de beste voorwaarden kunt profiteren en de totale kosten van uw lening kunt verlagen. Onze gids zal u helpen om de beste keuzes te maken om uw vastgoedproject goed te starten.

Definitie van een hypothecaire lening

Een hypotheek is een lening waarmee de bank of kredietinstelling beslag kan leggen op uw eigendom en het kan verkopen als u uw maandelijkse aflossingen niet meer kunt terugbetalen. De hypotheek is dus een soort van garantie voor de kredietverstrekker. De meeste hypothecaire leningen zijn voor de aankoop van onroerend goed.

Hypothecaire lening: begrijpen om ervoor te kiezen

Een hypothecaire lening is in België van erg groot belang, want door de woningprijzen zijn de meeste Belgische huishoudens verplicht om een financieringsoplossing te vinden. Een hypotheek is dan zo'n oplossing. Niet alle kredietinstellingen en banken bieden echter dezelfde voorwaarden. Om er zeker van te zijn dat u de beste hypotheek afsluit, moet u eerst begrijpen hoe alles in zijn werk gaat. Er is een aantal factoren die u in overweging moet nemen wanneer u de beste financiering voor uw vastgoedaankoop gaat kiezen.

  • De rentevoet: de kredietinstelling zal u een rentevoet voor uw lening voorstellen. Het meest zinvolle tarief voor u is echter wel het JKP (jaarlijks kostenpercentage). Hierbij wordt rekening gehouden met de debetrentevoet voor de lening plus de administratiekosten, hypotheekkosten, schuldsaldoverzekering en notariskosten (exclusief ereloon). Het JKP is een belangrijke indicator voor het vergelijken van hypotheekoffertes. Hoe hoger het JKP, hoe hoger de kosten. Als gevolg hiervan zullen de totale kosten van uw lening hoger zijn, en uw maandelijkse aflossingen zullen ook hoger zijn voor dezelfde looptijd. Hogere maandelijkse aflossingen hebben invloed op hoeveel u overhoudt om van te leven. U kunt bovendien door het verhogen van uw schuldratio uitgesloten worden voor kredieten.
  • De aard van de rentevoet: In België kunt u lenen tegen een vaste of een variabele rente (aanpasbaar na een bepaalde periode of accordeon). Op het eerste gezicht lijkt een vaste rente misschien minder aantrekkelijk, maar u heeft dan echter wel de garantie van constante, maandelijkse betalingen gedurende de hele aflossing van uw lening. Met een variabele rente kunnen uw maandelijkse aflossingen naar boven of beneden worden bijgesteld, afhankelijk van het economische klimaat. Bij een simulatie van een hypotheek in België met een variabele rentevoet kunt u niet echt vooruitplannen.
  • De aflossingsperiode: Wanneer u in België een hypotheek afsluit, heeft de looptijd van de lening ook een invloed op de kosten van uw krediet. Hoe langer u moet aflossen, hoe meer rente u betaalt. Het enige voordeel van een langere hypotheek is dat uw maandelijkse aflossingen lager zijn. Lenen over een langere periode betekent dat u meer geld heeft om van te leven en dat u uw schuldratio kunt verlagen. Het kan ook de oplossing zijn om meer te gaan lenen.

Leningbeoordeling en simulatie: de sleutels tot een betere toekomst

Een simulatie van een hypothecaire lening is een essentieel hulpmiddel. Doe een online simulatie voordat u een bank bezoekt of contact opneemt met een gespecialiseerde kredietinstelling. U kunt gratis en vrijblijvend een eerste idee krijgen van de tarieven en de bedragen van uw maandelijkse aflossingen, afhankelijk van de aflossingsperiode. U kunt uw simulatie aanpassen aan uw financiële situatie, bijvoorbeeld door de looptijd van de lening aan te passen.

De juiste hypotheek kiezen: onze adviezen

De meest geschikte hypothecaire lening kiezen is geen eenvoudige zaak. De rentevoet, het JKP, de kosten, de aflossingsperiode en de schuldratio spelen allemaal een rol. Wij raden u aan om het advies van een kredietprofessional in te winnen om u te helpen om de beste voorwaarden te vinden. Idealiter sluit u een lening af waarbij:

  • Het bedrag overeenkomt met uw financieringsbehoeften
  • De maandelijkse aflossingen acceptabel blijven om zo overmatige schuldenlast te voorkomen
  • De rentevoet zo laag mogelijk is
  • Het tarief aangepast is aan uw financiële situatie en de bijbehorende risico's (vast, variabel of accordeontarief)

Met de hulp van een expert kunt u een hypotheeksimulatie uitvoeren en een offerte op maat krijgen voor een hypotheek zonder zorgen. Als u uw project samen met een expert bestudeert, kunt u ook profiteren van de beste terugbetalingsvoorwaarden. U kunt bijvoorbeeld een lening vinden met lagere wederbeleggingskosten (de vergoeding die wordt betaald bij een vervroegde aflossing van de lening). Overweeg tot slot de mogelijkheid om een pauze in te lassen in uw aflossingen. Elke bank kan er al dan niet mee instemmen om uw aflossingen op te schorten als u tijdelijk financiële problemen heeft.

Een simulatie van een hypothecaire lening uitvoeren is essentieel in België gezien de complexiteit van dit type financiering. Het kiezen van de juiste hypotheek is cruciaal om de financiële levensvatbaarheid van uw project te garanderen. Hoewel een simulatie u zal helpen om een beter idee te krijgen van wat u kunt verwachten, is het ook een goed idee om de hulp van een kredietprofessional in te roepen om u te helpen de beste keuzes te maken.

Veelgestelde vragen over het simuleren van een hypotheek in België

Wat is de looptijd van mijn hypotheek in België?

De looptijd varieert meestal tussen 10 en 30 jaar. Dit beïnvloedt de hoogte van de maandelijkse aflossingen en de totale kosten van de lening. Zoek naar de juiste balans tussen maandelijkse aflossingen en de kosten van de hypotheek.

Hoe simuleert u een hypotheek in België?

Gebruik onze hypotheeksimulatietool om te bekijken hoeveel uw maandelijkse betaling zal zijn op basis van de rentevoet, het geleende bedrag en de aflossingsperiode. De simulatie is gratis en geeft u de kans om de variabelen aan te passen om de lening aan uw profiel aan te passen.

Wat is de rentevoet voor een hypotheek in België?

De rentevoet varieert afhankelijk van de aflossingsperiode en het geleende bedrag. Een simulatie van een hypotheek in België zal u een duidelijker idee geven van de toegepaste rente, afhankelijk van het type financiering dat u nodig heeft.

Simuleer uw lening online Snel en zonder verplichting

« Om uw aanvraag te kunnen behandelen, moet de kredietverstrekker de centrale van kredieten voor particulieren van de Nationale bank van België consulteren, zijn eigen files en misschien zelfs de files van atradius, kredietverzekeraar »

Cofidis
BNP Paribas
Alpha Credit
Elantis
EB Lease
Record Bank
CKV
Credimo
Allianz
Creafin

Onder voorbehoud van acceptatie van uw aanvraag door de toegewezen kredietverstrekker van Mid Finance en na ondertekening van het kredietcontract